Lunchseminarieserie om precisionsmedicin i sjukvården

Vill du lära dig mer om precisionsmedicin? Och vad den nya teknikutvecklingen innebär för bättre diagnostik och nya behandlingar inom cancer, sällsynta diagnoser, komplexa sjukdomar och infektionssjukdomar?

Under våren 2024 fortsätter vi med seminarieserien om precisionsmedicin och dess implementering i sjukvården. Är du läkare eller arbetar inom annat yrke i sjukvården och intresserad av att lära dig mer om genomik och precisionsmedicin och dess betydelse framöver i kliniken? Då hoppas vi att du kan vara med på våra digitala lunchseminarier.


9 februari

Medfödd immunbrist och precisionsmedicin: jakten på zebrorna!

Peter Bergman, professor, överläkare, Immunbristenheten/Klinisk Immunologi, Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge.

Moderator: Hans Ehrencrona, docent i klinisk genetik vid Lunds universitet och överläkare vid Laboratoriemedicin, Region Skåne.

Peter Bergman är professor i klinisk immunologi och arbetar sedan 2017 på immunbristenheten vid Karolinska Universitetssjukhusets infektionsklinik. Peter Bergman kartlägger mekanismer i det ospecifika immunförsvaret och genetiken bakom immunbristsjukdomar. Han bedriver klinisk forskning om patienter med immunbristsjukdom, ofta patienter som han även träffar som kliniker. Målet är att utvärdera nya behandlingsmetoder och införa precisionsmedicin i vården av denna patientgrupp.


Anmälan

Registrering Lunchseminarieserie 9 februari Peter Bergman
Namn
Namn
Förnamn
Efternamn
Jag är verksam inom:
Jag vill ta del av GMS kommande information och event

Genom att fylla i detta formulär samtycker du till att Region Skåne behandlar dina personliga uppgifter. Här finns mer information www.skane.se/Supportsidor/sa-behandlar-vi-dina-personuppgifter/.


Vid frågor, kontakta mikaela.friedman@ki.se

Välkommen!