Lunchseminarieserie om precisionsmedicin i sjukvården

Vill du lära dig mer om precisionsmedicin? Och vad den nya teknikutvecklingen innebär för bättre diagnostik och nya behandlingar inom cancer, sällsynta diagnoser, komplexa sjukdomar och infektionssjukdomar?

Under våren 2024 fortsätter vi med seminarieserien om precisionsmedicin och dess implementering i sjukvården. Är du läkare eller arbetar inom annat yrke i sjukvården och intresserad av att lära dig mer om genomik och precisionsmedicin och dess betydelse framöver i kliniken? Då hoppas vi att du kan vara med på våra digitala lunchseminarier.


15 mars

Ärftlig blodcancer – en ny klinisk utmaning

Panagiotis Baliakas, Överläkare, Klinisk genetik, Akademiska sjukhuset och Director SciLifeLab Clinical Genomics Uppsala, Uppsala universitet.

Moderator: Maria Johansson Soller, Karolinska universitetssjukhuset.

Seminariet kommer att fokusera kring myeloida maligniteter med medfödd predisposition och hur precisionsdiagnostiska metoder används för att klargöra det genetiska landskapet. Myeloida maligniteter innefattar en stor grupp av tillstånd där kunskap om den underliggande genetiska bakgrunden är avgörande inte bara för diagnosen utan också för riskstratifiering, behandlingsval och uppföljning.


Anmälan

Registrering Lunchseminarieserie 15 mars Panagiotis Baliakas
Namn
Namn
Förnamn
Efternamn
Jag är verksam inom:
Jag vill ta del av GMS kommande information och event

Genom att fylla i detta formulär samtycker du till att Region Skåne behandlar dina personliga uppgifter. Här finns mer information www.skane.se/Supportsidor/sa-behandlar-vi-dina-personuppgifter/.


Vid frågor, kontakta mikaela.friedman@ki.se

Välkommen!