Lunchseminarieserie om precisionsmedicin i sjukvården
Vill du lära dig mer om precisionsmedicin? Och vad den nya teknikutvecklingen innebär för bättre diagnostik och nya behandlingar inom cancer, sällsynta diagnoser, komplexa sjukdomar och infektionssjukdomar?
Under våren 2024 fortsätter vi med seminarieserien om precisionsmedicin och dess implementering i sjukvården. Är du läkare eller arbetar inom annat yrke i sjukvården och intresserad av att lära dig mer om genomik och precisionsmedicin och dess betydelse framöver i kliniken? Då hoppas vi att du kan vara med på våra digitala lunchseminarier.
24 maj
Att lösa de olösta – diagnostik av barn med intellektuell funktionsnedsättning och syndrom
Ann Nordgren, professor, överläkare, Klinisk genetik, Karolinska universitetssjukhuset och Avdelningen för Laboratoriemedicin, Göteborgs universitet.
Helene Cederroth, Willefondens grundare och ordförande och Mikk Cederroth, Willefondens grundare och styrelseledamot.
Moderator: Magnus Burstedt, Medicinsk chef, Klinisk genetik, Laboratoriemedicin Västerbotten, Region Västerbotten.
Ann Nordgren berättar under seminariet om pilotprojektet för ett jämlikt införande av helgenomsekvensering till barn med misstänkt sällsynt sjukdom med missbildningar och/eller intellektuell funktionsnedsättning. Dessa barn har sedan tidigare inte någon diagnos. I projektet byggs nationell kompetens inom Undiagnosed Diseases Network Sweden som en del i ett internationellt samarbete. Projektet stöds med medel från Socialdepartementet. Helene och Mikk Cederroth delar med sig av erfarenheter som föräldrar till tre barn som alla tre led av en odiagnostiserad sjukdom.
Anmälan
Genom att fylla i detta formulär samtycker du till att Region Skåne behandlar dina personliga uppgifter. Här finns mer information www.skane.se/Supportsidor/sa-behandlar-vi-dina-personuppgifter/.
Vid frågor, kontakta mikaela.friedman@ki.se
Välkommen!