Diarienummer: PAR 2024/337

Arbetsform: Tillsvidareanställning

Placering: Bioinformatics and Data Centre, Core Facilities, Sahlgrenska akademin

Sista ansökningsdag: 2024-05-20

Stad: Göteborg

Arbetsuppgifter
Som systemingenjör på Bioinformatics and Data Centre (BDC) kommer du arbeta inom centrets IT-team tillsammans med utvecklare, bioinformatiker och andra systemingenjörer. Teamet ansvarar dels för underhåll och vidareutveckling av existerande beräknings- och lagringsinfrastruktur inom Core Facilities, dels för utveckling och implementering av nästa generations nationella lösning för precisionsmedicin genom sitt engagemang i GMS.

GMS nationella IT-infrastruktur för big data, den Nationella Genomikplattformen (NGP), är designad för att stödja ett samordnat införande av precisionsmedicin i svensk sjukvård, och består av tre komponenter: datalagring i en säker datasjö, skalbara beräkningslösningar i en eller flera molnleverantörer samt intelligenta databaslösningar som kan hantera de gigantiska datamängder som klinisk genomik genererar.

Göteborgs universitet och Västra Götalandregionen står som värdar, och ansvarar tillsammans för utvecklingen av NGP i samverkan med övriga parter i GMS. Anställningen är därför en unik möjlighet för dig att bidra till samhällsutvecklingen genom införandet av precisionsmedicinsk diagnostik i Sverige.

Kvalifikationer
Vi söker dig med god erfarenhet av utveckling och implementation av nya IT miljöer, samt ett intresse för big data och att hjälpa dina medmänniskor. Eftersom vi fortfarande är ett litet team med många och varierande uppgifter behöver du vara flexibel, driftig och redo att snabbt sätta dig in i nya fält. Du som söker skall ha en masterexamen eller civilingenjörsexamen inom datavetenskap, IT eller närliggande fält och du skall ha goda kunskaper i Unix och Python. Erfarenhet av uppsättning och underhåll av nya plattformar och cloudmiljöer inom Azure är starkt meriterande.

Meriterande är också fördjupad kunskap inom server och lagringsteknik, serveradministration, IT-säkerhet samt kunskap inom nätverksteknik. Vi vill betona att kunskap inom genomik inte är nödvändigt för rollen, men däremot nyfikenhet och önskan att lära sig nya saker. Eftersom du kommer arbeta nära läkare, bioinformatiker och biologer skall du också ha en god pedagogisk förmåga och gärna en vana av att arbeta i tvärdisciplinära team.

Det finns visst utrymme att utforma anställningen efter dina kompetenser och intresseområden. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Kontaktuppgifter för anställningen
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Per Sikora, enhetschef på BDC Core Facility, per.sikora@gu.se.