Diarienummer: A929463

Arbetsform: Tillsvidareanställning

Placering: Centrum för Molekylär Diagnostik, Lund

Sista ansökningsdag: 2020-02-23

Stad: Lund

Arbetsuppgifter

Vi söker nu ytterligare drivna och engagerade medarbetare till Centrum för Molekylär Diagnostik (CMD). Du kommer att vara delaktig i den fortsatta uppbyggnaden och utvecklingen av en verksamhet som bedriver modern klinisk diagnostik inom hälso- och sjukvården, baserad på i första hand NGS-teknologin.

Du kommer särskilt att fokusera på konstitutionella kliniskt genetiska frågeställningar (t.ex. kardio- och neurogenetiska tillstånd och ärftlig cancer) som ökar kraftigt till följd av de senaste årens starka teknikutveckling och ny kunskap inom området. I din roll som sjukhusgenetiker/molekylärgenetiker kommer du att i nära samarbete med laboratoriemedarbetare, andra sjukhusgenetiker, bioinformatiker och läkare att analysera och tolka primärt NGS-baserade analysresultat från aktuella sjukdomsfrågeställningar. Som sjukhusgenetiker/molekylärgenetiker ansvarar du för hela det laborativa flödet från preanalys till svar, inkluderande samarbete med andra laboratoriemedicinska enheter, upprättande av laboratorieflöden, och en självständig granskning av analysresultat avseende tolkning, tekniskt utförande och kvalitet. Ditt ansvar kan även komma att innefatta metodutveckling och validering av nya analysmetoder baserade på NGS-teknologin.

För sjukhusgenetiker utformas en individanpassad internutbildning som följer det nationella utbildningsprogram som utformats av Svensk Förening för Medicinsk Genetik och Genomik, du kan läsa mer om detta här: www.sfmg.se.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är disputerad molekylärbiolog, biomedicinare eller motsvarande inom tillämpligt ämnesområde (t.ex. molekylärgenetik, genomik eller bioinformatik). Det är meriterande om du är färdigutbildad sjukhusgenetiker enligt Svensk Förening för Medicinsk Genetik och Genomiks riktlinjer. God teoretisk kunskap om, och dokumenterad praktisk erfarenhet av NGS och vanliga molekylärgenetiska metoder är starkt meriterande.

Det är en fördel om du har erfarenhet inom bioinformatik eller av arbete med mjukvara för molekylärgenetisk/genomisk analys samt med genetiska databaser. Vi ser gärna att du har erfarenhet av klinisk genetisk diagnostik eller från annan laboratoriediagnostisk verksamhet och det är värdefullt om du har erfarenhet av arbete inom ackrediterad verksamhet eller annan verksamhet med ett kvalitetssäkrat arbetssätt. Erfarenhet av att utveckla nya metoder och implementering av laboratorieutrustning (t.ex. automation) är också meriterande.

Som person vill vi att du har ett noggrant, kvalitetsmedvetet och självständigt arbetssätt samt god analytisk och kommunikativ förmåga, såväl i tal som i skrift. God samarbetsförmåga och flexibilitet krävs och stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska är en förutsättning för tjänsten.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Erfarenhet krävs.

Mer information